Trettondagskonsert

TRETTONDAGSKONSERT

Traditionsenligt firar vi det nya året tillsammans i en gnistrande konsert fylld av musikaliska pärlor, oförglömliga musikalnummer och opera i världsklass. Kvällens gästartister är GöteborgsOperans stora Primadonna, den hyllade sopranen Carolina Sandgren och Anton Ljungkvist, barytonen som fängslat den svenska publiken genom sin mäktiga stämma och exceptionella scennärvaro.

Carolina Sandgren, sopran
Antons Ljungkvist, basbaryton
Finn Rosengren, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Torsdag 5 jan kl 18.00 – 20.00 ca
Trädgår’n, Göteborg

Sopranen Carolina Sandgren är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade 1993 mot barytonen Ingvar Wixell i rollerna Nannetta i Falstaff och Gilda i Rigoletto. Carolina har sjungit ett femtiotal roller både som solist internationellt och på Göteborgsoperan där vi nyligen såg Carolina som Floria i Tosca, en bejublad rollprestation, Gutrune i Ragnarök, Freja i Rhenguldet m fl. Carolina gästar regelbundet olika operahus och symfoniorkestrar i norden och har även belönats med Göteborgs Stads förtjänsttecken. Carolina är hedersmedlem i GWO Vänförening och är en återkommande solist med orkestern.

Foto: Mats Bäcker

Anton Ljungkvists register är basbaryton och han är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är en återkommande solist på nordens olika operahus och konsertscener. Han har gestaltat roller på bland annat GöteborgsOperan, Wermland Opera, Folkoperan, Den Nye Opera i Bergen, Malmö Opera och Nationaloperan i Bergen i bland annat La Traviata, Barberaren i Sevilla, Figaros bröllop och Askungen. I sin konsertrepertoar har Anton bl.a. Brahms-, Mozarts- och Daurés Requiem, Bachs Johannespassion, Mozarts Kröningsmässa och L-E Larssons Förklädd gud. Anton sjunger denna säsong Amonasro i Aida på Wermland.

Foto: Magnus Hugne

Finn Rosengren är välkänd sedan sin mångåriga gärning som kapellmästare på Stora Teatern och därefter som dirigent på GöteborgsOperan. Finn har ett stort engagemang för musik av svenska tonsättare från olika perioder och har också bland annat tilldelats Kungl. Musikaliska Akademiens pedagogpris.

Göteborg Wind Orchestra är en modern och nyskapande blåsorkester. GWO kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern tar regelbundet emot nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer.
I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.

 

Huset är handikappanpassat, vänligen ta kontakt med vakter eller annan personal på plats för att få tillgång till hiss/handikappanpassad toalett. Vid bokning av handikapplatser maila till mail@gwo.se så hjälper vi dig.