Trettondagskonsert

TRETTONDAGSKONSERT

Traditionsenligt firar vi det nya året tillsammans i en gnistrande konsert fylld av musikaliska pärlor, oförglömliga musikalnummer och opera i världsklass.

 

Vi har fått det tråkiga meddelandet att en av kvällens solister, Carolina Sandgren, är sjuk. Vi fick snabbt finna en ersättare och kan presentera Negar Zarassi!
Hon är en svensk-iransk sopran som rör sig fritt mellan olika musikaliska genrer från opera, folkmusik, jazz till popmusik både på scen och på TV. Genom sin medverkan i Persia´s Got Talent 2019 fick hon ett stort globalt genomslag hos den persiska befolkningen och under hösten 2022 kunde vi se henne i Don Juan på Göteborgs Stadsteater.

Tillsammans med Anton Ljungqvist, Negar Zarassi och dirigent Finn Rosengren kommer vi bjuda på en gnistrande Trettondagskonsert ⭐️

Anton Ljungqvist, basbaryton
Negar Zarassi, sopran
Finn Rosengren, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Torsdag 5 jan kl 18.00 – 20.00 ca inkl. paus
Trädgår’n, Göteborg


Negar Zarassi

 

 

 

 

 

 


Photo: Danish Saroee

Negar Zarassi är en svensk-iransk sopran med kandidatexamen inom musik från både Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon rör sig fritt mellan olika musikaliska genrer från opera, folkmusik, jazz till popmusik både på scen och på TV. Genom sin medverkan i Persia´s Got Talent 2019 fick hon ett stort globalt genomslag hos den persiska befolkningen och under hösten 2022 kunde vi se henne i Don Juan på Göteborgs Stadsteater. 


Foto: Magnus Hugne

Anton Ljungqvists register är basbaryton och han är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är en återkommande solist på nordens olika operahus och konsertscener. Han har gestaltat roller på bland annat GöteborgsOperan, Wermland Opera, Folkoperan, Den Nye Opera i Bergen, Malmö Opera och Nationaloperan i Bergen i bland annat La Traviata, Barberaren i Sevilla, Figaros bröllop och Askungen. I sin konsertrepertoar har Anton bl.a. Brahms-, Mozarts- och Daurés Requiem, Bachs Johannespassion, Mozarts Kröningsmässa och L-E Larssons Förklädd gud. Anton sjunger denna säsong Amonasro i Aida på Wermland.

Finn Rosengren är välkänd sedan sin mångåriga gärning som kapellmästare på Stora Teatern och därefter som dirigent på GöteborgsOperan. Finn har ett stort engagemang för musik av svenska tonsättare från olika perioder och har också bland annat tilldelats Kungl. Musikaliska Akademiens pedagogpris.

Göteborg Wind Orchestra är en modern och nyskapande blåsorkester. GWO kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern tar regelbundet emot nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer.
I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.

 

Huset är handikappanpassat, vänligen ta kontakt med personal med GWO-namnskylt på plats för att få hjälp med platser. Varmt välkomna!