MUSIKER I GÖTEBORG WIND ORCHESTRA

SVEN PETTERSSON

Välkommen att lära känna en av våra klarinettister – Sven Pettersson!

Jag har varit anställd som klarinettist i GWO sedan 1987 och jag kan lova att inget år är det andra likt. Men det är precis det som är tjusningen och jag är glad att mina musikälskande föräldrar uppmuntrade mig att i unga år börja på den kommunala musikskolan i Vetlanda.

Det bästa med att arbeta i GWO tycker jag är den musikaliska bredden som gör oss till en mycket användbar crossoverorkester, vilket jag tycker är både viktigt och intressant. Likaså alla möten med så bra artister gör det till en ynnest att spela i GWO.

” Jag brinner helt enkelt för att erbjuda unga personer en bra fritid samt en tillhörighet och gemenskap som blåsmusiken erbjuder.”

 

Utöver detta så har vi ju en helt fantastisk verksamhet som inkluderar barn, unga och amatörer. Just detta område ligger mig varmt om hjärtat då jag utöver GWO även leder ungdomsorkestern Göta Lejon och har gjort så de senaste 19 åren. Jag brinner helt enkelt för att erbjuda unga personer en bra fritid samt en tillhörighet och gemenskap som blåsmusiken erbjuder.

Avslutningsvis vill jag önska alla varmt välkomna till våra konserter framöver.

/ Kjell Gustafsson