Adept och dirigentpraktikant 

Susanna Palmgren

Under hösten 2018 har vi det stora nöjet att ha en praktikant hos oss! Hon heter Susanna Palmgren och är just nu en av deltagarna i kursen Dirigent som drivs av Kultur i Väst. Kursen riktar sig till kvinnor och banar väg och inspirerar till en framtid inom dirigentyrket.

Susanna har en bakgrund som kördirigent och vill som adept hos Göteborg Wind Orchestra utveckla sina tekniska och praktiska kunskaper och hon hoppas att det ska ge en möjlighet att komma vidare i både personlig utveckling såväl som att få inspiration genom att verka i en professionell miljö.

Susanna är nyfiken och räds inte att prova sina vingar inom alla genrer och former. Det hon mest ser fram emot i höst är att få dyka ner i nya partitur och bolla frågor och tankar både med chefdirigent Niklas Willén och musiker ur orkestern, och hon hoppas på att bli ordentligt utmanad. I framtiden vill hon jobba som dirigent på heltid, drömmen är en fast ensemble som gör både programmusik och fristående konserter.

Hon säger själv att hon fick plats hos precis den orkester hon önskade och vi i Göteborg Wind Orchestra ska göra allt vi kan för att Susanna ska trivas hos oss och önskar henne lycka till!