Göteborg Gospel och Samuel Ljungblahd

Gästspel i Haga Konserthall

20 april

Våryra 2024!

Ordenssällskapet TSO med Göteborg Wind Orchestra!

22 april

Bohuslän Big Band möter improvisationsstudenter från Högskolan för scen och musik!

Gästspel i Haga Konserthall

26 april

Slagverkskonsert med studenter från Högskolan för scen och musik

Gästspel i Haga Konserthall

22 maj

Gothia Concentus – I Sagornas Värld!

Gästspel i Haga Konserthall

01 juni

ELTON JOHN TRIBUTE

Gästspel i Haga Konserthall

24 augusti

THE SILVER LINING

Sveriges soulkung möter Göteborg Wind Orchestra!

Den 18 september presenterar vi återigen ett samarbete med Sveriges kanske allra mest själfulla röst – soulkungen Samuel Ljungblahd. Redan 2018 gjorde vi ett otroligt lyckat och uppskattat samarbete med Samuel, men den här gången vill vi ta det till nästa nivå.

Både programmet och arrangemangen har skapats i ett tätt samarbete mellan Göteborg Wind Orchestra, Samuel och dirigenten och arrangören Calle Rasmusson. Det blir en konsert där Samuels röst möter GWO’s musiker på samma planhalva, där både lekfullhet och hög konstnärlig nivå går hand i hand och där slutresultatet blir så mycket mer än de enskilda delarna.

Bland låtarna bjuds det på klassiker från musikaliska ikoner som Stevie Wonder, Donny Hathaway och Curtis Mayfield, men även på nya snart-odödliga hits som Salem Al Fakirs fenomenala Keep on Walking. Allt detta i nya och spännande arrangemang som vi skapat tillsammans bara för den här konserten.

När tiderna vi lever i bitvis kan kännas mörka kan musiken både lyfta, trösta och underhålla oss. Så ta chansen att fly vardagen en stund tillsammans med oss och med Samuels fantastiska röst som det självklara nav som allting kretsar kring.

Samuel Ljungblahd

Samuel Ljungblahd är en svensk låtskrivare och soulsångare som fick sitt breda genombrott när han sjöng på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Den musikaliska skolningen från 20-årsåldern och framåt fick han genom engagemang i frälsningsarmén och innehöll mycket gospel. Med tiden har nya influenser tillkommit, såsom 1960- och 70-talssoul, funk och R’n’B.

Samuel Ljungblahd har medverkat flertalet gånger i Så ska det låta. Ljungblahd har genom åren gjort flera turnéer med Bohuslän Big Band, bland annat tillsammans med Victoria Tolstoy, Kristin Amparo och Ida Sand.

Calle Rasmusson

Calle Rasmusson är ursprungligen trummis men idag verksam främst som kompositör, arrangör och producent. Han beskriver sig själv som en musikalisk arkitekt där konstnärlighet och hantverk går hand i hand. Rasmusson har samarbetat med artister och orkestrar som The Metropole Orkest, Bohuslän Big Band, Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester, Tommy Körberg, Rigmor Gustafsson, Chaka Khan, Gregory Porter, Björn Dixgård, Jojje Wadenius, Lalah Hathaway, Gretchen Parlato, Cory Henry m.fl.

Göteborg Wind Orchestra

Göteborg Wind Orchestra bildades i sin nuvarande form 1992 och är en av Sveriges få professionella blåsorkestrar. År 1997 flyttade GWO in i det anrika Kronhuset i Göteborg och skapade en levande musikscen för publik i alla åldrar där musik från jordens alla hörn spelades. Tiotusentals skolbarn fick genom åren uppleva konserter av en livs levande orkester. I slutet av år 2020 flyttade GWO ut ur Kronhuset. Idag ger GWO konserter i Göteborg och i hela Västra Götaland. Orkestern genomför även barn- och skolkonserter, workshops och samarbeten med verksamheter inom det ideella musiklivet.