MUSIKER I GÖTEBORG WIND ORCHESTRA

ROBIN RYDQVIST

Robin Rydqvist är trumpetare Göteborg Wind Orchestra och spelade sina första toner i orkestern 1996.

Jag är född och uppväxt i den lilla orten Tranemo några mil utanför Borås. En gång fick jag följa med min pappa på konsert där en trumpetare vid namn Ernie Englund spelade. Han gjorde ett starkt intryck på mig, så starkt att jag dagen efter gick till musikskolan och frågade om jag fick börja spela trumpet. Jodå – det skulle väl gå bra, sa dom. Jag var 10 år. Än idag är jag tacksam för hur musikskolan tog till vara på mitt intresse för trumpeten och musiken.

1990 gjorde jag min militärtjänstgöring i Arméns Musikpluton. Det var en lärorik tid och vi spelade varje dag i olika sammanhang. Konserter, statsbesök, turnéer och mängder av högvaktsavlösningar. Efter Arméns Musikpluton frilansade jag i olika sammanhang, framför allt i Göteborgsmusiken som Göteborg Wind Orchestra hette på den tiden, men även i Bohuslän Big Band som jag fortfarande har förmånen att ibland få spela med.

”Det som gör jobbet i Göteborg Wind Orchestra spännande och utmanande är den varierade repertoar som orkestern spelar. ”

 

1996 lyckades jag vinna en provspelning till Göteborgsmusiken. Det var en fantastisk känsla att bli anställd i en så bra orkester! Samma år var jag även med att bilda brassensemblen Big Fat Brass och vi spelade på Liseberg varje säsong i 15 år. De senaste åren har jag även spelat med Lisebergsorkestern samt Galenskaparna & After Shave i Den Ofattbara Orkestern XL.

Det som gör jobbet i Göteborg Wind Orchestra spännande och utmanande är den varierade repertoar som orkestern spelar. Samtidigt som vi spelar den traditionella blåsmusikrepertoaren så flirtar vi nyfiket med andra musikgenrer, vilket är en styrka. Sen har jag ju härliga arbetskamrater också.

All the best, Robin Rydqvist