Kristian Jörgensen blir ny VD och tidigare VD blir styrelsens nye ordförande
1
NOVEMBER 2017
Nyheter från Göteborg Wind Orchestra
Stiftelsen Göteborgsmusiken är huvudman för Göteborg Wind Orchestra. På försommaren aviserade VD Stig Fredriksson att han önskade lämna sitt uppdrag. Nu är hans efterträdare klar. Den 1 november tillträder Kristian Jörgensen som ny VD för verksamheten.
Kristian är 49 år och bor i Göteborg. Han har en gedigen erfarenhet från ledarskap och arbete med utveckling, främst inom kommunikationsbranschen, och han har också med sig ett bra kontaktnät in i uppdraget. Kristian har inte professionell bakgrund som musiker men är hängiven musikälskare och amatörmusiker.

– Jag är stolt över att ha fått styrelsens och organisationens förtroende och glad över att få chansen att vara med och utveckla Göteborg Wind Orchestra, säger Kristian Jörgensen. Jag lockades speciellt av den höga musikaliska och kreativa nivån. Att skapa förutsättningar för kreativitet har varit en nyckelingrediens i mina tidigare arbeten och det ska jag försöka ta med mig in och bidra med. Vidare hoppas jag att ihop med kollegorna bland annat öka kännedomen om Göteborg Wind Orchestra så att ännu fler får chansen att ta del av denna unika orkester.
Göteborg Wind Orchestra
Foto: Tilo Stengel
”Jag lockades speciellt av den höga musikaliska och kreativa nivån. Att skapa förutsättningar för kreativitet har varit en nyckelingrediens i mina tidigare arbeten och det ska jag försöka ta med mig in och bidra med. ”

Även ordföranden i stiftelsen Nils-Gunnar Ernstson har aviserat att han önskar lämna ordförandeuppdraget men blir kvar som ledamot i styrelsen. När Stig Fredriksson nu lämnar uppdraget som VD har han från 1 november utsetts till ny ordförande i styrelsen för Stiftelsen Göteborgsmusiken.  Även tidigare vice ordföranden Joan Persson lämnar styrelsen och hans efterträdare i styrelsen Åsa Guander har utsetts till ny vice ordförande.

– Jag ser fram emot att även i fortsättningen få medverka i utvecklingen av Göteborg Wind Orchestra i en ny roll säger Stig Fredriksson om bytet från VD-rollen till uppdraget som ordförande. Verksamheten är i en spännande fas där det finns utmaningar att lösa men också stora möjligheter. Vi har idag en stark framtidstro. Verksamheten får i Kristian Jörgensen en ny VD som kommer att tillföra oss nya perspektiv och kunskaper. Jag är också mycket tacksam att Nils-Gunnar Ernstson blir kvar i styrelsen som ledamot och fortsatt bidrar med sin stora erfarenhet.

För ytterligare information kontakta Björn Samuelsson, marknadsansvarig GWO

Tel 070-825 86 91, e-post bjorn.samuelsson@gwo.se

GÖTEBORG WIND ORCHESTRA är en professionell blåsorkester som har sin hemmascen i Kronhuset i Göteborg men turnerar även i hela Västra Götaland. Orkesterns kännetecken är den musikaliska bredden med varm, homogen klang och samspelthet men även individuellt skickliga musiker av högsta klass. Utöver de konserter som bildar verksamhetens säsongsprogram ger orkestern ett stort antal barn- och skolkonserter samt genomför workshops och samarbeten med verksamheter i det ideella musiklivet. Orkestern gör också renodlade uppdragskonserter för t ex näringslivet.

Göteborg Wind Orchestra finansieras av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Huvudsponsor: Göteborgs Spårvägar.

Göteborg Wind Orchestra
Foto: Tilo Stengel
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

GÖTEBORG WIND ORCHESTRA
Levande – Nära – Möjligt