MUSIKER I GÖTEBORG WIND ORCHESTRA

KJELL HENRIKSSON

Möt tenorsaxofonisten Kjell Henriksson  som gärna också tar fram sopransaxofonen och inte drar sig för ett improviserat solo.

Hej kära publik!

Som 5-åring satt jag i Sven Jerrings knä och sjöng ”Våran lillebror han kan sjunga han…” För medverkan i radioprogrammet ”Barnens brevlåda”, program nr 1700, tjänade jag 15 kronor som blev grundplåten till den flöjt som jag önskade mig. Detta hände i uppväxtorten Mora. Ungefär 40 år senare kändes det stort när Gullan Bornemark, som har skrivit sången, äntrade scenen tillsammans med Göteborg Wind Orchestra. Många betydelsefulla möten finns att minnas tack vare musiken.

”Småprata gärna med oss i pausen – det gillar vi!”

 

Efter Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och ett halvår som flöjtlärare på Färöarna sökte jag till orkestern år 1987. Trots växlande vindar har jag alltid trott på Göteborg Wind Orchestra som levererar så mycket utåt och ger så mycket inåt. Emellanåt har jag även gästspelat i andra  orkestrar och mina toner har formats av storheter som Sixten Ehrling, Stig Westerberg, Esa-Pekka Salonen och William Lind. Piccolaflöjten har kommit att bli mitt signum.

Småprata gärna med oss i pausen – det gillar vi!