Kära GWO-vänner,

Som ni alla nog vet har vi haft en lång och besvärlig period bakom oss. De kraftigt neddragna offentliga stöden tvingade oss att fatta beslut om avveckling av verksamheten. Lyckligtvis övergav inte hoppet oss och genom hårt arbete, bildandet av Blåsmusik i Väst ekonomisk förening, återanställning av personalen och med ett stort engagemang från er alla har vi under pandemin planerat och förberett för att skapa en långsiktig framtid för GWO.

Det är dock alldeles för tidigt att blåsa faran över då vi först den 16:e december får besked om Göteborg stads fortsatta engagemang i GWO. Vi lär få återkomma kring vår framtid på både hemsida och i kommande nyhetsbrev.

Men nu är det fokus på musik igen! Och självklart under smittsäkra förhållanden. Med en stor och entusiastisk publik, spännande programpunkter och en spelsugen orkester är vi nu redo att möta er igen.

Hösten 2021 bjuder på ett både rikt och brett konsertprogram med musik för alla åldrar. I slutet av augusti hade vi smygpremiär vid Älvsborgsmässen och trots en längre ofrivillig paus från ensemblespel lät det mycket vackert. Nytt för i höst är att vi, efter flytten från Kronhuset, saknar permanent hemmascen. Detta innebär att vi framöver dyker upp på lite olika platser i både stad och region. Först ut i höstens program är The Silver Lining – en konsert med Sveriges okrönte soulkung Samuel Ljungblahd som bjuder på både nytt och gammalt med soulmusiken som den röda tråden. Det blir också ett samarbete med Ale Möller – multiinstrumentalisten från Skåne med hela världens musik i hjärtat. Det bjuds på konsert för hela familjen när vi tillsammans med Suzanne Rangstedt och Brunnsbo Musikklasser presenterar favoritsånger från Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Madicken. Höstprogrammet avslutas traditionsenlig med Strålande jul, en stämningsfull julkonsert i Domkyrkan med solisterna Hannah Holgersson och Alexander Lövmark och återigen med Brunnsbo Musikklasser. Detta är bara ett axplock av allt som sker i höst. I vårt kalendarium på www.gwo.se informerar vi löpande om alla konserter, om biljettinformation och påminner om både regler och hänsyn som måste tas vad gäller Covid-19.

Nu är vi igång igen och vi längtar efter att träffa er alla. Vi hoppas att ni längtar lika mycket som vi efter musik som klingar, ljuder och lever!
Varmt välkomna till höstens konserter.

Varma hälsningar
Kristian Jörgensen
VD