JUNI, 2018

06JUNI18:0019:30Nationaldagskonsert18:00 - 19:30 Kronhusgården Arrangör: Göteborg Wind Orchestra

Visa mer

Konsertinfo

Anna Johansson, sopran
Tomas Lind, tenor
Kören Lodola under ledning av Thomas Lagerberg
Anders Ottosson, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Kronhusgården (vid regn i Kronhuset)
Onsdag 6 juni kl 18.00
Fri entré

Varmt välkomna till Kronhusgården där vi traditionsenligt firar Sveriges Nationaldag med en konsert ute i det fria. Orkestern låter vacker musik klinga ut i den tidiga sommarkvällen och vi möter två solister samt kör i ett varierat och trevligt program under ledning av den legendariske dirigenten Anders Ottosson.

Tomas Lind studerade på Operahögskolan i Stockholm och har varit engagerad vid GöteborgsOperan sedan 1989. Där har han sjungit en mängd större roller och vi ser fram emot att låta Tomas fantastiska tenorstämma möta orkesterns klanger.

Anna Johansson är sopranen som med sitt naturliga musikantskap skapat och tolkat musik både på opera- och konsertscener runt om i Sverige. Hon är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg och är anställd vid GöteborgsOperan sedan 2013.

Kören Lodola bildades redan 1926 och är en stor, blandad kör som sjunger både profant och sakralt. De bjuder på såväl lättsammare konserter som större verk. Kören har samarbetat med flera orkestrar som till exempel Göteborg Wind Orchestra, Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan.

Tid

(Onsdag) 18:00 - 19:30

Spelplats

Kronhusgården

Postgatan 6

Arrangör

Göteborg Wind Orchestramail@gwo.se Kronhusgatan 1 D

X