fbpx

APRIL, 2018

20APRIL19:0021:30Linnea Henriksson på operan19:00 - 21:30 GöteborgsOperan Arrangör: Göteborg Wind Orchestra

Visa mer

Konsertinfo

LINNEA HENRIKSSON – SÅNG
Mira Palme – kör, percussion
Anton Toorell – gitarr, kör
David Lagergren – keys, kör
Paulina Mellkvist – bas, kör
Wille Alin – trummor, kör

Niklas Willén, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

GöteborgsOperan
Fredag 20 april kl 19.00
Entré: 495 kr (475 kr)  (Finns olika prisnivåer beroende på sittplats)
Mat & dryck: Se längst ned

Ett nytt spektakulärt samarbete ser dagens ljus när Linnea Henriksson och hennes egna samspelta band äntrar den stora scenen på GöteborgsOperan tillsammans med Göteborg Wind Orchestra. Här får vi höra Linnea Henrikssons låtskatt i ny skrud och i skimrande orkesterarrangemang specialskrivna för Göteborg Wind Orchestra och hennes musiker. Det blir ett oväntat möte som andas nutid och glädje.

För tredje gången får Göteborg Wind Orchestra möjligheten att framträda på GöteborgsOperans stora scen. Vi är stolta och glada över samarbetet som ger publiken en möjlighet att upptäcka Linneas musik i ett annat rum och sammanhang.

”Att skriva musik är för mig ett sätt att andas, att bearbeta och avreagera. Jag måste få sjunga och dela med mig och det som sker när jag och publiken ”snackar” är att mina låtar förvandlas från att bara vara mina till att börja berätta om någon annans liv och verkligen blir någon annans. Få saker får mig att känna mig mer levande.” / Linnea Henriksson

Debutalbumet från 2012 ”Till mina älskade och älskare” blev en total succé och låg länge på första plats på Spotify’s albumlista och gav Linnea Henriksson priset som ”Årets Artist” på P3 Guldgalan. I början av januari 2017 släpptes singeln ”Säga mig” och under sommaren var hon ute på en bejublad turné i hela Sverige på landets största festivalscener. I november 2017 släpptes hennes senaste album och Linneas texter och musik har återigen fått ett fantastiskt mottagande hos både publik och press. Linnea har under de senaste åren även gjort uppskattade och engagerade framträdanden som programledare, både för radioprogrammet Hallå P3 och Musikhjälpen.

Linnea Henriksson med eget band och Göteborg Wind Orchestra på GöteborgsOperan blir något utöver det vanliga!

 

MAT OCH DRYCK PÅ GÖTEBORGSOPERAN

Krydda ditt besök med en bit mat och god dryck.

I GöteborgsOperans Restaurang serveras allt från smårätter till trerätters à la carte. Om du vill kan du äta förrätt och huvudrätt före konserten och desserten i pausen. OperaBaren två trappor upp serverar goda räksmörgåsar och andra lättare rätter. Är du sugen på en smörgås eller något sött så finns det mycket att välja bland i Caféet.

Hos oss kan du äta med gott samvete – GöteborgsOperans Restaurang är miljömärkt med Svanen.

Följ länkarna för information om öppettider, menyer och bordsbokning.

Välkommen!

 

BOKA BORD I GÖTEBORGSOPERANS RESTAURANG

 

Menyer:

GöteborgsOperans Restaurang
OperaBaren 
Café

 

LINNEA HENRIKSSON PÅ SPOTIFY

 

Tid

(Fredag) 19:00 - 21:30

Spelplats

GöteborgsOperan

Christina Nilssons gata

Arrangör

Göteborg Wind Orchestramail@gwo.se Kronhusgatan 1 D

X