MUSIKER I GÖTEBORG WIND ORCHESTRA

EVA STÖRHOLT

Eva Störholt är valthornist i Göteborg Wind Orchestra sedan 1986.

Det känns att Eva verkligen gillar sitt jobb. Hon har varit med om orkesterns utbyggnad, fortsatta utveckling men även minskade anslag, ekonomiska utmaningar och den plötsliga utflytten ur Kronhuset, orkesterns hemmaarena efter 23 år. 

Eva tappar inte övertygelsen om en ljus framtid även om det stundtals varit väldigt tufft. 

– Jag är övertygad om att det behövs en professionell blåsorkester i vår region för att skapa en attraktiv plats där människor vill bo, leva och arbeta. Då är tillgång till kulturupplevelser väldigt viktigt. Alla barn och unga har även rättighet att ta del av olika former av konstnärskap och kultur. Här fyller vi en viktig roll. 

”Jag kunde inte ana att valthornet skulle komma att bli min försörjning i hela mitt liv och vara en anledningen till att jag skulle få träffa så många fina människor genom musiken.”

Eva fortsätter.

– Att vara ute i regionen och möta massor av barn och unga som annars kanske aldrig hade mött en blåsorkester är fantastiskt. Vårt samarbete med kulturskolor, andra musikutbildningar och det ideella musiklivet är verkligen uppskattat. Vi måste förstå att det är oerhört viktigt med förebilder.

 

Eva pratar vidare om orkesterns unika genrebredd. 

– Ja, vi har verkligen utvecklats till att bli en modern och nyskapande blåsorkester. Vi är stolta över vårt blåsmusikarv samtidigt som vi gärna kikar in i framtiden och möter både nya konstnärliga uttryck, genrer och solister i världsklass. 

Vad händer nu närmast?
– I veckan som kommer har vi bjudit in Duratrion, tre musikalartister som till vardags är på GöteborgsOperan. Det blir croonerklassiker, musikalnummer, högt tempo och riktig show. Så mitt tips är att ta sig till konserten i Betlehemskyrkan på torsdag.
Det kommer att bli en fantastisk upplevelse. Välkomna!
  • Bakgrund: Hornist i GWO sedan 37 år tillbaka och är även verksam som musiklärare
  • Bor: I Lindome med trombonisten och maken Robert. Tillsammans har de fyra barn. 
  • Intressen: Musik såklart och familjen, att resa, älskar att bada & besöka stugan vid havet i Bua.
  • Det här visste vi inte: Körde spårvagn 2 dagar i veckan när hon fick anställning i Spårvägens Musikkår. 
Mer info om orkestern, konserter & biljetter: www.gwo.se