Blåsmusikens dag 2021

Blåsmusikens dag

Blåsmusikens dag 22 maj
Blåsmusikens dag mobiliserar hela Sveriges samlade blåsarkraft! Med fantasi och engagemang visar vi styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nuvarande och framtida musikliv. Med gemensamma krafter ser vi till att blåsmusiken fortsätter att klinga!

I år kör vi digitalt!
Den 22 maj sprider vi blåsmusik i alla tänkbara digitala kanaler. Inget upplägg är för litet, allt räknas. Alla är välkomna att delta på sitt sätt! Det kan vara både existerande och nyinspelade musikklipp, intervjuer, bildmaterial mm. Tanken är fokusera lite extra på blåsinstrumenten, så se gärna till att just dessa instrument står i centrum. Om du jobbar med barn och unga är det fint om det går att visa hela kedjan från barn, pedagoger, amatörer och proffsmusiker.

Så här gör du för att delta:
– Publicera ditt material (tex bild, film, intervju) på dina sociala media-kanaler den 22 maj.
– Tagga med #blåsmusikensdag #blåsmusikensdag2021 #blasmusik #musikensår2021 #helasverigeblåser samt ev. andra aktörer/konton som är relevanta i det aktuella klippet. Tagga även kontot @Blåsmusikensdag. Kontot @Blåsmusikensdag taggas vid inlägg på Instagram.
Blåsmusikens dag har initierats av Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige. Läs mer på blasmusikensdag.com