maj, 2018

25may19:0021:00Slagverksduo i världsklass!19:00 - 21:00 Kronhuset Arrangör: Göteborg Wind Orchestra

Visa mer

Konsertinfo

Slagverksduon MalleusIncus:
Johan Bridger och Patrick Raab
Niklas Willén, dirigent

Kronhuset
Fredag 25 maj kl 19.00
Upptakt i Foajé Karl XI kl 18.15
Entré: 225 kr (205 kr)

Sverige har en lång och fin tradition med fantastiska slagverkare som genom åren bildat olika ensembler. Ett exempel är Kroumata som banade väg för en hel generation slagverksmusiker. Slagverksduon MalleusIncus består av Johan Bridger och Patrick Raab som är konsertens gästsolister.

Komponisten Tobias Broström är nära vän till både Johan och Patrick och känner deras spelstil och tekniska möjligheter på sina fem fingrar. Denna vetskap har Tobias använt i stycket Theatron som är skriven för slagverk med bestämd tonhöjd. Marimba och vibrafon står i centrum men bland övriga instrument återfinns även dobaci, crotales, gongar och waterphone.

Musiken går från att bilda ett pärlband av fraser som spelas omlott till det lyriskt klangliga och vidare till det låga, murriga och vackra registret hos marimban. Det finns även partier i musiken med udda och växlande taktarter. Ikväll får vi för första gången höra verket i en omarbetning för blåsorkester, en gemensam beställning gjord av Göteborg Wind Orchestra och Östgöta Blåsarsymfoniker.

Ur programmet:
Tobias Broström Theatron
Wayne Siegel Savannah
Aaron Copland El Salon Mexico
Leonard Bernstein Symphonic Dances ur West Side Story

 

MALLEUS INCUS PÅ SPOTIFY

 

Tid

(Fredag) 19:00 - 21:00

Spelplats

Kronhuset

Kronhusgatan 1 D

Arrangör

Göteborg Wind Orchestramail@gwo.se Kronhusgatan 1 D

X