mars, 2018

14mar19:0021:15Jazz på Svenskt vis19:00 - 21:15 Kronhuset Arrangör: Göteborg Wind Orchestra

Visa mer

Konsertinfo

Jan Lundgren, piano
Mattias Svensson, kontrabas
Zoltán Csörsz Jr, trumset
Martin Berggren, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Kronhuset
Onsdag 14 mars kl 19.00
Upptakt i Foajé Karl XI kl 18.15
Entré: 295 kr (275 kr)

Spelas även i Götene Centrumhuset 15 mars kl 19.00
http://bit.ly/gotene-centrumhuset

En helt ny konsertproduktion signerad Göteborg Wind Orchestra där orkestern möter Jan Lundgren Trio i smakfulla och vackra tolkningar av svensk folkton, visa och jazz. Det är luftigt, dynamiskt och stämningsfullt i specialskrivna orkesterarrangemang som utforskar vår svenska folkmusiktradition i jazztappning.

Pianisten och kompositören Jan Lundgren är känd för sitt lyriska, känsliga och svängiga pianospel och har en förmåga att smälta in i många olika sammanhang och genrer. Jan Lundgren turnérar flitigt i hela Europa och har spelat in ett stort antal cd-skivor. Han omnämns tillsammans med storheter inom jazzen som till exempel Oscar Peterson, Erroll Garner, Bud Powell och Bill Evans. Jan Lundgren och legendaren Bengt Hallberg fann varandra och spelade under flera år tillsammans i uppskattade duokonserter och inspelningar.

I Jan Lundgrens Trio ingår sedan många år även trumslagaren Zoltán Csörsz Jr och basisten Mattias Svensson som lyhört smälter samman till en enda samspelt musikalisk enhet. I samarbetet med Göteborg Wind Orchestra gifter sig trion med orkesterklangen och bidrar till en mäktig helhetsupplevelse.

Vi välkomnar även arrangören och kompositören Martin Berggren som dirigerar och även arrangerat en del av musiken. Övriga arrangörer som bidragit med vackra klanger är Calle Rasmusson, Anders Ekdahl, Sven Fridolfsson, Ann-Sofi Söderqvist, Christer Olofsson och Mikael Råberg.

Ur programmet:
Som stjärnan på himmelen så klar Det är dans på Brännö Brygga
Så skimrande var aldrig havet
Polska efter Höök-Olle
Gånglek från Älvdalen
Polska från Medelpad
Flickorna i Småland
Visa från Utanmyra
Skänklåt från Floda
Visa från Rättvik
Bä bä vita lamm
Waltz-a-nova
Sommar adjö
Truddelutt

 

JAN LUNDGREN PÅ SPOTIFY

Tid

(Onsdag) 19:00 - 21:15

Spelplats

Kronhuset

Kronhusgatan 1 D

Arrangör

Göteborg Wind Orchestramail@gwo.se Kronhusgatan 1 D

X